Zoeken

Ouders aangeklaagd van in Amazonewoud teruggevonden Marokkaans meisje

18 maart 2014 - 17:42 - Marokko

©

De ouders van het Marokkaans meisje dat maandenlang in het Amazoneregenwoud gegijzeld is gehouden, zijn door een Spaanse rechter aangeklaagd voor gezinsverlating. De rechter wil onderzoek doen naar hun eventuele medeplichtigheid.

Het 10-jarig meisje is maandagochtend in de Spaanse stad Barcelona aangekomen. Zij werd vanuit Bolivia vergezeld door Spaanse agenten. Bij haar aankomst werd ze onmiddellijk aan een kinderopvangtehuis toevertrouwd. Daar zal ze blijven tot de rechter uitspraak doet.

Dezelfde rechter heeft het kind verboden om Spanje te verlaten. Spaanse autoriteiten mogen haar bovendien geen paspoort geven, en indien ze er reeds één heeft, dan moet deze worden afgenomen.

In augustus 2013 hadden de ouders van het meisje toestemming gegeven aan een Boliviaanse vriend om haar op vakantie mee te nemen naar zijn land. Volgens haar ouders - en dat is wat de justitie moet bevestigen - verdween de man na zijn aankomst in Bolivia met het meisje.

Een week geleden werd het kind in het Amazoneregenwoud teruggevonden. De Spaanse en Boliviaanse politie werkten samen aan haar verdwijning. Na haar vrijlating bleek dat ze seksueel was misbruikt door haar ontvoerder, Grover Morales .

Morales wordt in Bolivia vervolgd voor mensenhandel, criminele samenzwering en seksueel misbruik van een minderjarig kind. Hij wordt vermoedelijk aan Spanje uitgeleverd, waar hij voor dezelfde feiten is aangeklaagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team