Zoeken

Marokkaanse vertelt hoe dochtertje van 3 naar Syrië is ontvoerd

14 oktober 2014 - 19:13 - Gemeenschap

©

Bijna twee maanden na de verdwijning van haar 3-jarige dochtertje vertelt de 34-jarige Marokkaanse Ilham Tarbouni haar verhaal. Het kind werd door haar vader naar Syrië meegenomen

Aan het tijdschrift Elle vertelt Ilham hoe ze de vader van haar dochter in 2008 in Marokko ontmoette. Een echte liefdeverhaal volgens haar. Op haar 28e trouwt ze met Eddy, een tot de Islam bekeerde Franse.

Kort na haar huwelijk vertrekt ze naar Frankrijk om met haar "knappe en grappige" man te gaan wonen. Al snel begint Eddy echter te veranderen. Volgens haar radicaliseert hij, laat een baard groeien en bezoekt extremistische websites.

Wanneer de jonge Marokkaanse zwanger wordt, gaat Eddy nog verder. Hij verbiedt haar om nog televisie te kijken of muziek te beluisteren. Na enkele maanden legt hij haar een ultimatum op: of ze gaat de nikab dragen, of ze mag het huis niet meer uit. Ilham, 4 maanden zwanger, weigert en verlaat haar man.

In drie jaar tijd heeft Eddy zijn dochter drie keer gezien. De laatste keer was in augustus. Hij kreeg toen toestemming van de rechter om de kleine Jana mee op vakantie te nemen. Een tiental dagen later kreeg Ilham te horen dat haar ex-man met haar dochtertje naar Syrië was vertrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team