Zoeken

Marokkaans-Israëlische Kamer van Koophandel in 2021 geopend

14 februari 2021 - 19:20 - Economie

©

De normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël begint zijn vruchten af te werpen in de vorm van verschillende projecten die in voorbereiding zijn. De Israëlische zakenman Joseph Levy is nauw betrokken bij de gesprekken over de oprichting van een speciale Kamer van Koophandel in Casablanca.

In een interview met het tijdschrift Challenge zegt Levy dat de ontwikkeling van de Marokkaans-Israëlische Kamer van Koophandel en Industrie (CCIMI) al ver gevorderd is en dat het dit jaar nog geopend zal worden. Zakenmensen uit verschillende sectoren van de economie zijn betrokken bij de oprichting. Het is de bedoeling dat de Kamer van Koophandel een brug wordt tussen de Marokkaanse en Israëlische zakenwereld.

Volgens Levy wordt de CCIMI een vereniging zonder winstoogmerk, net als de andere Kamers van Koophandel die er al bestaan. De organisatie zal worden opgericht in overeenstemming met de Marokkaanse wetgeving. De Israëliër legt uit dat het orgaan als doel heeft om de economische betrekkingen te versterken zodat de kansen die er in beide landen liggen beter voor het voetlicht komen.

Voor Marokkaanse bedrijven zal de CCIMI vooral kansen bieden op het gebied van landbouw, viskweek, waterbeheer, agrifood en andere sectoren waarin Israël hoogwaardige kennis heeft opgebouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team