Zoeken

Farid El Mokkadem is de bekendste amateur-weerman van België

23 januari 2021 - 11:20 - Wereld

©

Farid El Mokkadem is een van de bekendste amateur-meteorologen die Facebook rijk is. Sinds 2015 plaatst hij elke dag een weersvoorspelling op zijn Facebook-pagina, die vandaag de dag door 180.000 mensen wordt gevolgd. De 35-jarige Ikea-verkoper van Marokkaanse afkomst heeft serieuze plannen om zich volledig te gaan wijden aan zijn passie.

Op jonge leeftijd was Farid al gefascineerd door weersverschijnselen. In een interview met SudInfo vertelt hij dat zijn fascinatie voor het weer zo groot was dat hij alle tv-programma’s en documentaires heeft gezien die met het weer te maken hebben. "Toen ik klein was, was ik erg benieuwd naar wat er in de lucht gebeurde. Ik had ook een voorliefde voor wiskunde, waardoor ik graag mijn waarnemingen in grafieken plaatste, om tests te doen met een regenmeter. Door de jaren heen raakte ik geïnteresseerd en las ik veel boeken."

Farid dankt zijn bekendheid op sociale media aan de nauwkeurigheid van zijn weersvoorspellingen. Volgens de weer-fanaat is de precisie van zijn voorspellingen het resultaat van zijn constante honger naar informatie om het niveau van zijn werk te verhogen. In een periode dat hij werkeloos thuis zat, stelde zijn verloofde voor dat hij zijn eigen weerpagina op Facebook aan zou maken. "In het begin was het niet gemakkelijk om mijn pagina te laten groeien. Toen ik de komst van twee grote stormen juist had voorspeld, kreeg ik in één keer 15.000 abonnees."

De opkomst van het internet heeft Farid nieuwe mogelijkheden gegeven om zich zo extreem te verdiepen in zijn hobby. Zo was het Météobelgique-forum voor hem een onmisbare bron van kennis. "Ik leerde eerst de basis en daarna veel meer diepgaande dingen van mensen als Luc Trullemans en andere oude mannen op het forum. Beetje bij beetje en in de loop van de jaren kon ik zelf mijn voorspellingen doen en het was in 2015 dat ik besloot om mijn Météo-Mons Facebook-pagina te lanceren, die al tweeënhalf jaar gestaag groeit", vertelt Farid.

De pagina Météo-Mons is met 200.000 views per week een populaire pagina in België. "Ik heb echt een gemeenschap die mij actief ondersteunt en volgt. Ze zijn buitengewoon vriendelijk en dankbaar, ik heb zelden nare opmerkingen. Er zal altijd ankerplaats zijn in Mons, want mijn hart blijft in Mons. Maar het is waar dat ik het nu over heel België heb, ik aarzel dan ook om de naam te veranderen door "België" toe te voegen om nog meer zichtbaarheid te hebben", zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team