Zoeken

Marokkaans elftal zoekt wanhopig naar spelers

23 februari 2024 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalploeg is druk bezig met de voorbereiding op twee oefenwedstrijden tegen Angola en Mauritanië in maart. Deze wedstrijden dienen als oefening voor de komende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 in Noord-Amerika.

Het Marokkaans elftal kampt momenteel echter met een reeks blessures van belangrijke spelers. Sofiane Boufal, die tijdens de laatste Afrika Cup geblesseerd raakte, en Hakim Ziyech, die te weinig speeltijd heeft na een blessure, kunnen niet deelnemen aan de komende trainingsstages. De lijst met afwezigen wordt nog langer met de afwezigheid van Noussair Mazraoui, die een spierscheur in zijn linkerdijbeen heeft opgelopen.

Lees ook: Nieuwe tegenslag voor Mazraoui... en Marokko

Gezien deze afwezigen zal bondscoach Walid Regragui waarschijnlijk nieuwe spelers moeten oproepen om zijn selectie te versterken. De bondscoach heeft de afgelopen tijd dan ook veel gereisd om profvoetballers te ontmoeten en te overtuigen om voor Marokko uit te komen.

De twee oefenwedstrijden worden gespeeld in het Grote stadion van Agadir. Marokko neemt het op vrijdag 22 maart 2024 op tegen Angola, gevolgd door Mauritanië op dinsdag 26 maart.

Lees ook: Dubbele tegenslag voor Marokkaans elftal

De Atlas Leeuwen hebben nog steeds een bittere nasmaak van hun deelname aan de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust, waar ze in de achtste finale werden uitgeschakeld door Zuid-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team