Zoeken

Abderrazak Hamdallah kritisch over Marokkaans elftal

21 april 2024 - 11:00 - Sport

©

Abderrazak Hamdallah, sterspeler van Al-Ittihad Jeddah en voormalig spits van het Marokkaans elftal, heeft in een interview met journalist Khaled Yassine op YouTube onthullingen gedaan over de spanningen die hij ervoer met de nationale ploeg, met name onder leiding van Hervé Renard.

Hamdallah beschuldigt Renard van een gebrek aan waardering en respect, met name tijdens zijn periode in de Saoedische competitie. "Na het vertrek van Badou Zaki ging het bergafwaarts onder Renard," aldus Hamdallah. "Ik werd niet geselecteerd onder het mom van mijn engagement in de Golfliga, terwijl andere spelers die later naar Saoedi-Arabië verhuisden wel werden opgeroepen."

Lees ook: Abderrazak Hamdallah biedt na 4 jaar excuses aan

De spits hekelt ook de sfeer in de nationale ploeg onder Renard. "Er was geen warm welkom en zelfs geen excuses voor mijn niet oproeping," aldus Hamdallah. "De onverschillige houding van sommige spelers contrasteerde sterk met de Algerijnse euforie die leidde tot hun continentale titel."

Het dieptepunt was een incident met Fayçal Fajr tijdens een oefenwedstrijd tegen Gambia ter voorbereiding op de Afrika Cup 2019. Hamdallah beweert dat er schotorders waren uitgegeven aan de eerste ploeg, maar niet aan de tweede. Toen hij inviel en een penalty wilde nemen om het vertrouwen van het publiek te winnen, werd hij tegengewerkt door Fajr. "Ik beschuldig Fajr niet," nuanceert Hamdallah. "Mogelijk was er een afgesproken schotvolgorde voor de middenvelder. Ik was hiervan niet op de hoogte en kon mijn grenzen niet overschrijden."

De negatieve reactie van Hervé Renard op de gemiste penalty door Fayçal Fajr verergerde de spanningen. "De hysterische schreeuwen in de kleedkamer bekrachtigden mijn gevoel dat mijn aanwezigheid niet gewenst was," aldus Abderrazak Hamdallah.

Lees ook: Dit is het salaris van Abderrazak Hamdallah bij Ittihad

Na een gesprek met Renard en Mustapha Hadji besloot Hamdallah de selectie te verlaten. "Als mijn aanwezigheid niet wordt gewaardeerd, is het beter om plaats te maken voor een nuttigere speler," aldus Hamdallah. Renard zou hierop hebben gereageerd met: "Als je wilt vertrekken, ga dan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team