Zoeken

Belgische Marokkaanse hoteleigenaar genomineerd voor Nobelprijs voor de vrede

14 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

In het Brusselse Hotel Mozart van de Marokkaans-Belgische Ahmed Ben Abderrahman, kunnen daklozen en asielzoekers nu al 26 jaar lang terecht voor steun. Abderrahman is daarom genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

De 66-jarige weldoener werd geboren in Tanger en trok naar de Verenigde Staten voor een studie economie. In de jaren 90 verhuisde hij naar Brussel omdat zijn broers en zussen daar al woonden. Hij kocht het Hotel Mozart in het hartje van Brussel en richtte het in als een Marokkaanse riad. Al snel zette hij zich van daaruit ook in voor de zwaksten in de samenleving.

Hotel Mozart is op dit moment gesloten voor werken. "Omdat mijn veiligheidsattest niet in orde was, krijg ik geen coronasteun. Nochtans werk ik al jaren samen met de politie en ziekenhuizen die me weten te vinden wanneer mensen onderdak nodig hebben. Ach, het ligt niet in mijn aard te klagen. Ik doe alles vanuit mijn hart en ik krijg krediet van de Gentse Europabank, die me altijd is blijven steunen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ook Mozart was op het einde van zijn leven berooid. Ik ben trots op wat ik doe voor de behoeftigen. Wat we doen voor de minstbedeelden, draagt bij aan de redding van de planeet. Als er geen liefdadigheid meer is, wat rest ons dan nog? We willen toch een betere wereld aan onze kinderen doorgeven?", aldus Ahmed Ben Abderrahman.

Al 26 jaar biedt Ahmed slaapplekken en maaltijden aan daklozen, vluchtelingen en andere mensen in nood. Hij is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Als hij wint wil hij het miljoen euro schenken aan dezelfde doelgroep. "We zijn hier om elkaar te helpen. Als de stad niet solidair is, zal de stad ten onder gaan. Ik wil als voorbeeld dienen. Win ik de Nobelprijs voor de Vrede, dan deel ik het geld uit aan mensen die het nodig hebben. Door goed te doen, word je gelukkig. Dat geluk kan ik niet in geld uitdrukken, maar het houdt me wel jong en gezond."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team