Zoeken

Marokkaan die zwemmend vanuit Sebta naar Marokko wilde terugkeren opgepakt

10 augustus 2020 - 21:00 - Gemeenschap

©

Een Marokkaanse man die sinds medio maart in Sebta vastzit, heeft enkele dagen geleden een poging gedaan om al zwemmend naar Marokko terug te keren.

Een video van zijn poging werd op sociale media gedeeld. In het filmpje is te zien hoe de man de grensovergang tussen Marokko en de enclave al zwemmend probeert te passeren.

Een agent van de Guardia civil zag de gestrande reiziger echter en haalde hem uit het water. De man werd gearresteerd en naar het politiekantoor meegenomen.

Enkele dagen geleden was een andere Marokkaan er op dezelfde manier wel in geslaagd om naar Marokko terug te keren. Hij had bij zijn aankomst in Fnideq laten weten dat hij al maanden in de enclave vastzat en ondanks zijn herhaaldelijke verzoeken, geen hulp had gekregen van de Marokkaanse autoriteiten.

In Melilla kwam vorige week een Marokkaan om het leven toen hij de metershoge hekken had beklommen om naar Marokko terug te keren. De man kwam ten val aan de Marokkaanse kant van het hek en overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team