Zoeken

Marokkaan geeft zoon volmacht om scheiding te regelen

18 november 2020 - 12:20 - Marokko

©

Een familierechter in Safi heeft een echtscheiding voltrokken zonder dat de echtgenoot aanwezig was in de rechtszaal. De Marokkaan die in het buitenland woont had zijn zoon opgedragen om de juridische procedure namens hem af te handelen.

Volgens de Marokkaanse gezinswet kan een echtscheidingsprocedure alleen worden afgehandeld in de rechtszaal als zowel de man als de vrouw daar aanwezig zijn. Als dit niet mogelijk is worden consulaire diensten in het land van verblijf van de betrokkene ingeschakeld om tot een schikking te komen.

Deze keer vond de procedure plaats voor een Marokkaanse rechtbank in Safi, meldt de krant Assabah. De rechter nam in dit uitzonderlijke geval genoegen met een eenvoudige volmacht van de echtgenoot die aan zijn zoon was gegeven om de scheiding te voltrekken.

De rechter heeft in deze zaak dus voorrang gegeven aan één specifiek wetsartikel uit de Marokkaanse gezinswet. Volgens artikel 400 van de Moudawana, moet rekening worden gehouden met gevallen van overmacht om de aanvrager onnodige kosten te besparen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team