Zoeken

Zoon salafistische predikant Maghraoui bekent coke-verslaving

16 december 2020 - 14:20 - Marokko

©

De zoon van de salafistische prediker Mohamed Maghraoui heeft voor de rechtbank van eerste aanleg van Marrakech schuld bekend. Hij was gearresteerd voor het bezit en gebruik van verdovende middelen.

De verdachte is op 18 september samen met vijf andere personen gearresteerd op verdenking van het leveren van cocaïne en namaakalcohol aan nachtclubs in Marrakesh. De 36-jarige S.M., zoon van de bekende salafistische Sjeik Maghraoui, bekende dat hij verslaafd is aan cocaïne en dat de drie gram cocaïne die hij tijdens de arrestatie bij zich had, bedoeld was voor eigen gebruik. Een van de vijf medeverdachten zou de drugs aan hem hebben verkocht voor 2000 dirham.

M. zei echter niet schuldig te zijn aan een poging tot fraude waarbij hij zich zou hebben voorgedaan als een rechter. Volgens de aanklager had de verdachte gezegd dat hij een rechter was om een voorkeursbehandeling van de drugsdealer te krijgen. Als bewijs voor zijn onschuld verklaarde M. dat hij met de 2000 dirham juist veel meer had betaald voor de cocaïne dan de prijs van 600 dirham per gram die gebruikelijk is op de lokale drugsmarkt. Hij ontkende dat hij zich heeft voorgedaan als een rechter. Wel gaf hij toe dat hij een SMS-bericht heeft gestuurd naar een van de dealers genaamd Haj Hicham. Uit de correspondentie bleek dat hem meerdere malen door Hicham was gevraagd om zijn vermeende invloed als rechter te gebruiken in een rechtszaak wegens mensenhandel, waar een van zijn vrienden in verwikkeld was geraakt.

Tijdens de hoorzitting beweerde de 35-jarige Haj Hicham, wiens echte naam A. H. is, dat hij in sommige gevallen drie of vier doses cocaïne verkocht aan de zoon van de salafistische predikant. Hij ontkende dat M. zich tegenover hem had uitgegeven voor een rechter. De rechter aan wie hij gunsten zou hebben gevraagd, zou een andere persoon zijn geweest.

De advocaten van de zes verdachten vroegen de rechter om voorlopige invrijheidstelling van hun cliënten. Dit verzoek werd afgewezen. De volgende zitting in deze rechtszaak is vandaag gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team