Zoeken

Marokkaan in VS mishandeld omdat hij Arabisch sprak

21 januari 2016 - 13:13 - Marokkanen in het buitenland

©

Amine Aouam, een in de Verenigde Staten gevestigde Marokkaan, is afgelopen zaterdag op straat in Philadelphia mishandeld omdat hij Arabisch sprak met een vriend.

In een interview met de krant Metro vertelde Amine over het incident. Hij kwam rond middernacht samen met een vriend terug van het werk. Ze liepen een groepje van vijf of zes mensen voorbij. Een van hen, een vrouw, keek hem lange tijd aan. Volgens Amine was dat omdat hij Darija sprak.

"Ik zij haar Masaa al-Khair, wat goedenavond betekent in het Arabisch", zegt Amine. Ze vroeg hem wat hij had gezegd. Amine antwoordde "enkel goedenavond" en liep verder. Vervolgens kwam een man op hem af en riep "Neem deze s* terug en steek het in je r*".

Het enige wat Amine zich daarna nog herinnert is dat hij aan het groepje probeerde uit te leggen dat hij enkel goedenavond had gezegd. Hij werd uren later in het Jefferson University Hospital wakker.

De vriend die hem vergezelde, Youssef Amarouch, eveneens Marokkaan, zegt dat een andere man hem op het hoofd had geslagen en dat hij op de grond was gevallen. "Het duurde allemaal een tiental seconden", volgens hem.

De politie van Philadelphia doet onderzoek naar de agressie. Bewakingscamera’s legden het incident vast. Amine wil echter niet dat zijn belager naar de gevangenis wordt gestuurd. "Ik wil hem enkel vragen waarom hij dit deed. Mensen moeten wakker worden en deze problemen oplossen. Blijven ze zwijgen, dan zullen er ergere dingen gebeuren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team