Zoeken

Marokkaan die vrouw vermoordde en in kanaal dumpte voor de rechter in Frankrijk

20 februari 2019 - 12:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De rechtszaak tegen Brahim J., een 37-jarige man van Marokkaanse afkomst verdacht van de moord op zijn vrouw in 2015 in de regio van Parijs, is maandag van start gegaan in Frankrijk.

De dertiger wordt door de onderzoekers als jaloers en bezitterig beschouwd. Hij bekende dat hij zijn vrouw had vermoord na een ruzie. "Ze maakte me kwaad dus sloeg ik haar en vermoordde haar. Ik wurgde jaar." verklaarde hij tijdens een politieverhoor.

Later kwam de verdachte terug op zijn verklaringen en stelde dat het een ongeluk was. Zo zou het slachtoffer hem hebben willen wurgen en zou hij uit zelfverdediging hetzelfde hebben gedaan zonder haar te hebben willen doden.

De man vertelde ook aan de agenten dat hij het lichaam in vuilzakken had ingepakt en dagenlang in een koffer had behouden alvorens het in een kanaal te gooien.

Het lichaam van Hafida werd meerdere weken na de moord door een wandelaar gevonden. De man merkte dichtgeplakte vuilzakken op en herkende de vorm van een voet. Hij waarschuwde de politie. Een onderzoek op het lichaam bevestigde de identiteit van het slachtoffer.

De vrouw had in Marokko al aangifte gedaan van huiselijk geweld en zelfs een echtscheiding aangevraagd. Maar omdat Brahim "gek was geworden" had ze haar klacht ingetrokken en afgezien van een scheiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team