Zoeken

Marokko: man vermoordt en verbrandt vrouw na ruzie om huis

21 februari 2019 - 15:30 - Gemeenschap

©

Een vijftiger heeft in de regio van Ait Baha bij Agadir zijn vrouw doodgeslagen en haar lichaam verbrand vanwege een slepende ruzie om hun huis.

Het 45-jarige slachtoffer had herhaaldelijk bij de autoriteiten aangifte gedaan van huiselijk geweld. Het koppel, dat al 19 jaar samenwoonde, was in conflict over hun eigendom.

Het stuk grond waarop het huis werd gebouwd was eigendom van de vrouw. Het huis bouwde ze samen met haar man. Sindsdien waren de twee in conflict.

Het slachtoffer had in het verleden twee klachten voor mishandeling ingediend, een scheiding aangevraagd en via de justitie geprobeerd om haar man uit het huis te laten zetten.

Op de dag van de moord had de man hun drie kinderen van 8, 10 en 16 jaar naar buiten gestuurd, de deur op slot gedaan en zijn vrouw op het hoofd en de borst geslagen tot ze dood viel. Hij overgoot vervolgens het lichaam met benzine en stak het in brand.

Buren waarschuwden de autoriteiten toen ze de vlammen zagen. De man was intussen weggevlucht maar werd iets later door de politie gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team