Zoeken

Adil heet nu Fadoua en vertelt er openlijk over

17 mei 2015 - 20:00 - Marokko

©

Adil Bourichi, nu Fadoua, zorgde begin dit jaar voor veel controverse. De docent uit het Marokkaanse Kenitra, had zich in Florida laten opereren tot vrouw.

Sinds zijn operatie gaat Adil door het leven als Fadoua. In filmpjes op sociale media vertelt de 37-jarige Marokkaan over de keuze die hij maakte.

Adil was getrouwd toen hij zich liet opereren en heeft een dochtertje. Volgens Al Akhbar woont hij nu in de Verenigde Staten, waar hij een film over zijn leven maakt.

In een interview met een Amerikaans blad vertelt Adil hoe hij er een hekel aan had in zijn jonge jaren door vrouwen te worden aangesproken en zich altijd als een jongen te moeten gedragen. Als kind speelde hij liever met poppen dan met zijn vrienden te voetballen.

In het jaar 2000 besloot hij uit de kast te komen en vertelde hij aan zijn ouders dat hij zich vrouw voelde. Zij weigerden echter dat hij zich zou laten opereren. In 2006 probeerde hij het opnieuw, maar om financiële redenen moest hij het idee weer laten varen. In 2009 trouwde hij onder druk van zijn familie en kreeg hij een dochtertje.

Pas vorig jaar kon Adil zijn droom waarmaken tijdens een verblijf in het Amerikaanse Florida, waar hij nu woont. Adil veranderde niet alleen van geslacht maar ook van geloof. Hij bekeerde zich onlangs tot het katholicisme.

Enkele video’s van Fadoua

Bladna.nl