Zoeken

Joodse vrouw in Marokko mishandeld na bekering tot de Islam

12 juli 2015 - 21:05 - Gemeenschap

©

Een Joods-Marokkaanse vrouw die zich onlangs tot de islam bekeerde zegt mishandeld te worden door haar familie. Rachel Moryousef Bent Azar heet nu Rachida en roept om hulp.

Het geval van Rachida werd deze week uitgebreid besproken op sociale media in Marokko. De vrouw bekeerde zich in mei tot de islam, wat haar moeder niet kan waarderen en er daarom ook alles aan doet om haar terug tot het Jodendom te laten keren.

Rachel vertelt dat haar moeder pas een tweetal weken geleden te horen kreeg dat ze zich had bekeerd. Ze reageerde woedend en mishandelde haar. Ze vertelde haar dat "moslims allemaal extremisten en terroristen zijn".

Toen een tante, een vriend en haar moeder samenkwamen om haar nogmaals te vertellen dat moslims slecht waren en Joden in Israël vermoorden, antwoordde ze dat het juist andersom was en dat Israëliërs Palestijnen vermoorden. Ze zou toen door de drie zijn mishandeld.

Rachida is de dochter van een voormalige rabbijn die zowel in Israël als in Marokko heeft gewerkt en al jaren overleden is. Toen het haar moeder niet lukte om haar van mening te doen veranderen werd ze op straat gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team