Zoeken

Marokkaan gearresteerd in Spanje voor uitlevering aan België

9 mei 2021 - 19:00 - Wereld

©

De Catalaanse politie heeft tussen 27 en 29 april vier verdachten gearresteerd waartegen een internationaal arrestatiebevel was uitgevaardigd. Onder de gearresteerden, die tussen de 24 en 64 jaar oud zijn, is een Marokkaan.

De Marokkaanse verdachte werd op 27 april gearresteerd in de wijk El Prat del Llobregat in Barcelona. Hij werd gezocht door de Belgische autoriteiten voor het plegen van verschillende diefstallen met geweld en intimidatie in België. De verdachte deed zich voor als een minderjarige en beroofde zijn slachtoffers na ze te hebben mishandeld.

Een dag later werd in de wijk L’Hospitalet de Llobregat, een Duitser gearresteerd die ervan wordt verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich bezig houdt met de handel in cannabis. Er was een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor de aanhouding van deze verdachte door de Duitse autoriteiten. Ook in Spanje wordt de Duitser juridisch vervolgd.

Op 29 april werden in Lloret de Mar nog eens twee verdachten opgepakt die het onderwerp waren van een internationaal arrestatiebevel. Het gaat om een Roemeen die door de Franse autoriteiten werd gezocht voor drugshandel, en een Poolse verdachte die door de Poolse autoriteiten wordt verdacht van het plegen van vermogensdelicten.

De vier verdachten blijven in voorlopige hechtenis totdat ze worden uitgeleverd aan de landen die de arrestatiebevelen hebben uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team