Zoeken

Marokkaan in Spanje redt verkochte Roemeense tienermeisjes

18 mei 2016 - 12:56 - Gemeenschap

©

Een jonge Marokkaan in Spanje heeft twee Roemeense tienermeisjes uit een uitzichtloze situatie verlost. De meisjes waren door hun ouders verkocht voor een gedwongen huwelijk.

De Spaanse politie laat in een verklaring weten dat de twee meisjes van 13 en 15 jaar in Roemenië door hun ouders waren verkocht. De jongste werd voor 1100 euro verkocht terwijl de oudste voor 650 euro werd uitgehuwelijkt omdat ze niet meer maagd was.

Eenmaal in Spanje moesten de meisjes op een boerderij werken en bedelden om te eten. Het oudste meisje ontmoette de Marokkaan met wie ze een relatie begon. Toen hij haar verhaal hoorde moedigde hij haar om hulp te zoeken bij een migranten centrum voor minderjarigen in Sevilla waar hij zelf al enige tijd verbleef.

De politie startte daarop een onderzoek dat aantoonde dat de meisjes waren verkocht en het slachtoffer waren van mishandeling. Het onderzoek leidde de politie tot zeven verdachten: de echtgenoten van de meisjes en meerdere familieleden. Ondanks de feiten die hen worden verweten mogen de verdachten hun proces vrij afwachten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team