Zoeken

Illegale Marokkaan redt familie en verdwijnt in Italië

17 oktober 2012 - 21:42 - Wereld

©

Een Marokkaan zonder papieren heeft zaterdag een Italiaanse familie gered, nadat hun auto in een extreem koude rivier in de regio Abruzzo was gevallen.

Het ongeval gebeurde op de weg nummer 20 tussen Avezzano en San Benedetto dei Marsi. De bestuurder, vergezeld van zijn vrouw en zoon, verloor de controle over zijn voertuig, dat eindigde in het water.

Volgens getuigen is de Marokkaan zonder aarzelen in het ijskoude water gesprongen om de inzittende te helpen die vast zaten in de auto. Hij slaagde erin om ze één voor één uit het water te halen. Daarna kleedde hij zich aan en ging ervandoor.

Voor Antonio Del Corvo, president van de provincie Aquila, is dit het zoveelste bewijs dat vele migranten het verdienen om Italiaan te worden. Hij nodigde de jonge held via de media uit om zich te melden zodat hij kan worden geregulariseerd.

In augustus 2009 was een Marokkaan zonder papieren ook al geregulariseerd in Italië, nadat hij in Milaan een Italiaan had gered die zelfmoord wilde plegen.

Update: De "mysterieuze held" is teruggevonden. Het gaat om Abderrahim Adoiou, 48-jarige Marokkaan. Bijgestaan ​​door zijn advocaat Roberto Verdecchia, moet Abderrahim Adoiou spoedig worden geregulariseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team