Zoeken

Sebta onder druk gezet: Marokkaanse Nossair mag blijven

16 september 2014 - 23:43 - Gemeenschap

©

De jonge Nossair die met uitzetting werd bedreigd in Sebta, mag uiteindelijk in de Spaanse enclave blijven. De beslissing volgt op een maandenlange strijd van zijn adoptiefamilie.

Nossair was in 2011 als minderjarige te voet en illegaal de Spaanse enclave in het noorden van Marokko binnengekomen. Hij belandde in een jongerencentrum waar hij drie jaar verbleef, tot zijn 18e. Na een paar dagen zwerven maakte Nossair kennis met Mar Ruedas en Juan Ramón Oliva. Het koppel heeft zelf twee kinderen, maar nam de jonge Marokkaan toch in huis.

Op 9 augustus verviel de verblijfsvergunning van de jonge Marokkaan en werd van hem verwacht dat hij naar zijn geboortestad Tanger zou terugkeren. Maar Mar Ruedas en haar man waren het er niet mee eens. Dankzij hun vasthoudendheid slaagden ze er in een echte solidariteitsbeweging op gang te krijgen en verzamelden ze ruim 90.000 handtekeningen voor Nossair.

De jonge Marokkaan kreeg uiteindelijk toestemming om in Spanje te blijven, tegen de voorwaarde dat hij een gezondheidsverzekering afsluit en een baan vindt. Dat laatste heeft Nossair reeds gedaan. Op 1 oktober begint hij te werken in een winkel waarvan de gulle eigenaar anoniem wenst te blijven.

Aan EFE vertelde Mar Ruedas over haar vreugde. "Nossair is ons derde kind en we willen dat het zo blijft. Dat is de reden waarom we vandaag, na de vele obstakels die we moesten overwinnen, zo gelukkig zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team