Zoeken

Marokkaan gearresteerd wegens moderne slavernij in Spanje

19 februari 2021 - 21:20 - Wereld

©

De politie van de Spaanse stad Murcia heeft een 39-jarige Marokkaan gearresteerd voor het seksuele misbruiken van een Marokkaanse vrouw. De man zou de vrouw ook twee en een half jaar hebben uitgebuit in zijn bedrijf.

Het slachtoffer heeft een klacht tegen de man ingediend. Agenten van de immigratiedienst UCRIF zijn toen een onderzoek gestart naar de verdachte. Hij werd daaropvolgend op 9 februari gearresteerd en aangeklaagd voor seksuele misbruik, arbeidsdwang, aanslag op morele integriteit, bedreigingen en het toebrengen van verwondingen.

De vrouw werkte dagelijks 15 uur per dag in het eerste anderhalf jaar. Met de wereldwijde gezondheidscrisis moest ze de hele week 12 uur per dag werken. Ze mocht nooit een dag vrij nemen. Ze zou in ruil hiervoor een salaris ontvangen, maar de man gaf haar slechts af en toe geld naargelang de winst van de dag.

De nationale politie heeft onderzoek gedaan naar de bedrijven van de man. Daar zijn talloze documenten gevonden en meegenomen. Het slachtoffer is nu onder de hoede van een niet-gouvernementele organisatie. Zij verblijft illegaal in het land en haar kinderen zijn in Marokko achtergebleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team