Zoeken

Met Marokkaan getrouwde Jemenitische mag niet naar Marokko

15 november 2019 - 18:10 - Marokko

©

Marokko weigert al maanden een visum toe te kennen aan een een Jemenitische vrouw die met haar Marokkaanse man in het koninkrijk wil komen wonen.

Maha Nouamane, software engineer, vertelde aan Hespress dat ze haar man, de Marokkaanse filmmaker Marouane Chiguer, op sociale media had leren kennen.

In 2017 besloten de twee te trouwen maar door de oorlog in Jemen weigerden de Jemenitische autoriteiten een visum te geven aan de filmmaker. Het koppel vroeg daarop hulp aan het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken, tevergeefs.

In 2019 lukte het Marouane Chiguer om een Marokkaanse visum te verkrijgen voor zijn vrouw. Hij deed dat via een immigratie agentschap en betaalde daar 2500 dollar voor. Maar het koppel werd tijdens een tussenstop in Dubai gearresteerd omdat het reisdocument van Maha Nouamane vals bleek te zijn. Het koppel was door het agentschap opgelicht.

Na meerdere dagen op de luchthaven te hebben doorgebracht werd besloten om de jonge vrouw naar Jemen terug te sturen. Chiguer bleef in Dubai. Een nieuw visumaanvraag bij de ambassade van Marokko in Maleisië leverde ook niets op.

De advocaat van de jonge vrouw betreurt het gedrag van de Marokkaanse regering. Volgens hem is de enige reden daarvoor de situatie in Jemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team