Zoeken

Marokkaan cel in na bekering tot het christendom (update)

29 september 2013 - 16:45 - Marokko

©

Een 30-jarige Marokkaan is tot twee en een half jaar gevangenis veroordeeld in Taounate, voor het verlaten van de Islam en christelijke proselitisme.

De voorzitter van de lokale afdeling van de AMDH, vertelde aan EFE dat Mohamed El Baladi maandag was gestraft voor zijn bekering tot het christendom. Voor de rechter bekende de dertiger zijn bekering.

Op 28 augustus was de man in zijn woning gearresteerd. De politie had toen boeken, tijdschriften en cd’s over het christendom in beslag genomen. In Marokko is het bij de wet verboden te trachten een moslim tot een ander geloof te bekeren.

De verantwoordelijke van de AMDH oordeelt dat zijn veroordeling een "schending van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens" is. Hij heeft contact opgenomen met de familie om in beroep te gaan.

In Marokko pleit de nieuwe grondwet voor tolerantie en dialoog tussen verschillende culturen en beschavingen. Artikel 220 van het Wetboek van Strafrecht daarentegen straft ieder die een poging doet om het geloof van een moslim te ondermijnen en hem te bekeren.

Update 29 september 2013

Het Hof van Beroep in Fez heeft Mohamed El Baladi voorwaardelijk vrijgelaten tot de volgende zitting op 10 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team