Zoeken

Christelijke minderheid in Marokko moet "geloof in stilte belijden"

15 oktober 2013 - 20:55 - Marokko

©

In Marokko "moet leden van de christelijke minderheid elkaar in het geheim ontmoeten om het evangelie te lezen. Ze weten dat ze volgens een artikel van het Marokkaanse strafwetboek, tot 3 jaar gevangenisstraf riskeren in een land waar de islam verlaten verboden is". Dat schrijft de krant La Razon.

Mohamed Al Biladi, in Marokko veroordeeld voor het "ondermijnen van het geloof van een moslim", wordt als voorbeeld gebruikt. De jongeman maakt geen geheim van zijn bekering, maar zegt nooit geprobeerd te hebben andere moslims tot het christendom te bekeren, of zelfs Bijbels te hebben uitgedeeld.

Het erkent enkel de vragen van enkele van ’zijn landgenoten’ te hebben beantwoord over de redenen voor zijn bekering tot het christendom zeven jaar geleden. Zelf werd hij "overtuigd door naar programma’s op de radio te luisteren".

In september werd Mohamed Al Biladi gearresteerd in zijn dorp Ulad Amar, regio Fez, nadat hij aan de politie was aangegeven door "zijn eigen vrienden". In slechts 48 uur werd hij verhoord door de politie en veroordeeld tot 2 ½ jaar gevangenisstraf.

Na een sterke nationale en internationale mobilisatie werd hij vrijgelaten. Op 26 december verschijnt hij opnieuw voor de rechter, "de tijd dat zijn 12 advocaten zijn verdediging voorbereiden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team