Zoeken

Marokkaanse getuige aanslagen moskeeën Nieuw-Zeeland vertelt

17 maart 2019 - 11:00 - Wereld

©

Een Marokkaan was getuige van de dubbele aanslag tegen twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. De scenes die hij zag beschrijft hij als "afschuwelijk".

Moussa Bouray woont sinds 2017 in Nieuw-Zeeland waar hij studeert. Hij had net zijn jonge vrouw bij de moskee afgezet en zocht een plaats om zijn auto te parkeren. "Toen ik bij mijn aankomst bij het Al Noor moskee mijn auto probeerde te parkeren, hoorde ik meerdere schoten en zag ik een hoop mensen in alle richtingen lopen.", vertelt Moussa.

Zijn vrouw zocht haar toevlucht in een nabijgelegen pand waar ze heel lang verstopt bleef, aldus Moussa. "Ze hield zich ruim een uur lang stil in een gebouw naast de moskee." Wat hij zag was afschuwelijk: "Ik hoorde mensen van alle kanten gillen en schreeuwen. Het was een echte nachtmerrie.". De politie kwam enkele minuten later aan.

De hoofdverdachte van de aanslagen moest zaterdag voor de rechter verschijnen. Drie andere gewapende verdachten werden gearresteerd. Twee mannen zijn nog in bewaring.

De Australische autoriteiten stellen dat de dader, Breton Tarrant, een "gewelddadige extremistische terrorist van rechts" is. Bij de aanslag kwamen 50 mensen om het leven. Ook vielen 50 gewonden waaronder een 3-jarig kind. Onder de slachtoffers bevinden zich geen Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team