Zoeken

Nieuw-Zeeland: groot aantal bekeringen tot de islam sinds aanslagen op moskeeën

22 augustus 2019 - 19:20 - Wereld

©

In Nieuw-Zeeland is het aantal bekeringen tot de Islam flink gestegen sinds de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch.

Een 22-jarige vrouw uit Canterburry die de keuze maakte om zich tot de Islam te bekeren, vertelde dat ze zich door de religie geroepen voelde. "Ik was altijd op zoek naar mijn plek, naar een manier om te integreren, maar dat lukte me nooit echt.", aldus Megan Lovelady.

Er bestaan geen officiële cijfers over de Islam en het aantal moslims in New-Zeeland maar alle indicators wijzen op een groeiende interesse voor de islamitische religie, bericht Alnas.

Nizamul Haq Thanvi, Imam en medewerker van de Internationale Moslimvereniging van Nieuw-Zeeland, vertelde aan plaatselijke media dat onmiddellijk na de aanslagen, dagelijks vijf bekeringen werden geregistreerd in de moskee van Wellington.

In Otago werd een moskee tijdens opendeurdagen overrompeld door het groot aantal bezoekers. De moskee was niet eens voldoende uitgerust om zoveel mensen te verwelkomen. Ook in Auckland berichtten moskeeën na de aanslag over een stijging van het aantal bezoekers.

De medium bericht bovendien dat duizenden mensen na de aanslagen een Koran en andere publicaties over de Islam hebben aangeschaft om meer te leren over het geloof. In Manawatu wordt momenteel tevens een database opgesteld om nieuwe bekeerlingen te begeleiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team