Zoeken

Marokkaan runt buurtwinkel tegenover kasteel Mohammed VI in Betz

28 juli 2023 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Rachid Benaomar, eigenaar van de Rapid Market in het Franse Nanteuil-le-Haudouin, wordt de nieuwe manager van de Cocci Market, een buurtwinkel tegenover het kasteel van Betz, eigendom van Koning Mohammed VI.

Vanaf 15 augustus zal Rachid Benaomar de nieuwe manager zijn van de Cocci Market in Betz. De buurtwinkel, gelegen tegenover het kasteel van Betz, het vakantieverblijf van Koning Mohammed VI in Frankrijk, werd sinds 2020 beheerd door Angélique en Vincent Vetu, schrijft Oise Hebdo.

Lees ook: Ook in het Frans dorpje Betz is Mohammed VI een weldoener

Samen met zijn broer Hassan beheerde Rachid vijftien jaar lang de Rapid Market in Nanteuil-le-Haudouin. Hij zal deze zaak achter zich laten om zich volledig te wijden aan het beheer van de Cocci Market in Betz. Hij zal worden bijgestaan door een voltijds medewerker. Ondertussen zal zijn broer de buurtwinkel in Nanteuil-le-Haudouin blijven beheren met een medewerker.

Rachid is gepassioneerd door handel. "Ik hou van handel, wat ik leuk vind, is praten met mensen. We hebben Parijs en de voorsteden geprobeerd. Er was veel te veel concurrentie. In de dorpen doen we het veel beter. Dorpsbewoners zijn heel anders dan mensen uit de regio Parijs," legt hij uit.

Lees ook: Koning Mohammed VI koopt stadspaleis in Parijs

Er zal niets veranderen aan de buurtwinkel in Betz. Het zal elke ochtend versgebakken brood blijven verkopen en het zal altijd een krantenpunt behouden. "Dat is belangrijk voor de dorpsbewoners," benadrukt Rachid, die aankondigt dat de winkel voor twee weken zal sluiten vanaf vrijdag 28 juli, de tijd voor hem om de leiding te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team