Zoeken

Voormalig kasteel Koning Mohammed VI te koop voor hoge prijs

13 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

Het voormalige kasteel van Koning Mohammed VI, gelegen in Gretz-Armainvilliers in Seine-et-Marne, Frankrijk, staat te koop voor een vraagprijs van 425 miljoen euro. Dit opmerkelijke eigendom, dat oorspronkelijk toebehoorde aan zijn vader, wijlen Koning Hassan II, wordt beschouwd als een van de duurste kastelen in Frankrijk, en mogelijk zelfs ter wereld.

De verkoop wordt verzorgd door vastgoedmakelaar Ignace Meuwissen, die de unieke waarde van het kasteel benadrukt: "Dit is het duurste kasteel in Frankrijk en misschien wel wereldwijd. De vraagprijs van 425 miljoen euro wordt gerechtvaardigd door zowel het onroerend goed zelf als het 1000 hectare grote terrein dat het omvat, dat enorme mogelijkheden biedt voor verdere ontwikkeling." Volgens Meuwissen zou een investeerder op dit terrein duizenden appartementen kunnen bouwen als hij dat zou willen.

Lees ook: Koning Hassan II bezat nog een kasteel in Frankrijk

Het kasteel, oorspronkelijk een Anglo-Normandische villa, werd in 1884 gebouwd door de familie Rothschild op de plaats van een oude structuur uit de 17e eeuw. Het landgoed strekt zich uit over twee andere dorpen, Tournan-en-Brie en Favières, en grenst aan een kunstmatig meer van een kilometer lang. In de jaren 1990 werd wijlen Koning Hassan II verliefd op deze grootse residentie. Onder leiding van architect Michel Pinseau onderging het domein een ingrijpende transformatie en werd het omgetoverd tot een schitterend paleis. "De Oosterse decoraties, verfraaid met talloze tegels uit Fez, vormen een opvallend contrast met de historische woning", aldus Meuwissen. Het kasteel heeft een bewoonbare oppervlakte van 2500 vierkante meter en beschikt over 100 kamers, waaronder een kapsalon, drie liften, vijf woonkamers en een hammam.

Lees ook: Het geheimzinnige Franse kasteel van Koning Mohammed VI

Na de dood van Hassan II erfde Koning Mohammed VI het pand en besloot het in 2008 te verkopen voor 200 miljoen euro aan een discrete koper uit het Midden-Oosten. Sindsdien is het kasteel onveranderd gebleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team