Zoeken

Ook in het Frans dorpje Betz is Mohammed VI een weldoener

20 september 2016 - 21:10 - Wereld

©

Zoals elk jaar bracht Koning Mohammed VI een deel van de zomervakantie in zijn kasteel in het Franse Betz door. Dit tot grote vreugde van de lokale bevolking.

De Koning bezit in Betz een kasteel dat hij van zijn vader erfde, paarden en 71 hectare aan velden. Zijn aanwezigheid in het dorpje van 1100 bewoners blijft niet onopgemerkt. Het Franse televisieprogramma « Le Petit Journal » bezocht het dorpje om meer te weten te komen over de bezoeken van Mohammed VI.

Dorpbewoners vertelden voor de camera dat de Koning heel gul is en regelmatig projecten in het dorpje financiert net zoals zijn vader vroeger. Hassan II had onder meer de renovatie van een grote sportzaal betaald. Zijn zoon liet een sociaal complex met een supermarkt, een bibliotheek en een mediatheek bouwen. Hij geeft ook jaarlijks tussen 10.000 en 25.000 euro aan een lokaal voetbalclub en betaalde zelfs de kerkklok!

Jaarlijkse nodigt de koning ook een vijftiental jongeren uit Betz uit voor een maand in Marokko. De Koning betaalt alles, zorgt voor een privé vliegtuig en geeft hen zelfs tussen 300 en 400 euro zakgeld om souvenirs te kopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team