Zoeken

Marokkaan in Algerije tot 12 jaar cel veroordeeld voor spionage (video)

29 april 2019 - 18:00 - Marokko

©

Een jonge Marokkaan die Algerije als toerist bezocht, is door de Algerijnse justitie tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor spionage.

Alyaoum24 sprak met de broer van Abdessamad. Hij vertelde dat zijn broer op vakantie was in Algerije. Tijdens een uitstapje met een vriend nam hij enkele foto’s van een voetbalwedstrijd. Hij werd daarvoor door de politie gearresteerd.

In zijn telefoon vonden de agenten de telefoonnummers van Premier Saadeddine El Othmani en een foto met regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi. Hij werd als gevolg aangeklaagd voor spionage-activiteiten voor Marokko.

"Pas een maand na zijn arrestatie hoorden we dat hij in Algerije was opgepakt. We huurden een advocaat in maar die ging lopen met ons geld en de medicijnen van mijn broer", aldus Abbass volgens wie zijn broer regelmatig Algerije bezocht.

Het vonnis werd in eerste aanleg uitgesproken en in beroep bevestigd. De Marokkaanse consulaire autoriteiten weigerden de jongeman eerst bij te staan maar stellen de zaak nu te volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team