Zoeken

Marokkaan door bus achtergelaten in Spanje

23 april 2012 - 18:30 - Wereld

©

Moustafa Loukili, een Frans-Marokkaan van 29, werd op een twintigtal kilometers van Valencia in Spanje achtergelaten door het minibusje dat hem van Meknes naar Montpellier in Frankrijk moest brengen.

De man had 130 euro betaald aan een goederen- en passagierstransportbedrijfje. Na lang rijden op nationale wegen stopte het busje bij een tankstation nabij Valencia. Moustafa Loukili maakte van de gelegenheid gebruik om zich te gaan verfrissen, maar toen hij terugkwam was het busje weg.

Na tot Valencia te hebben gelift, nam hij een bus naar Barcelona. Daar bracht hij de nacht door in een hotel en nam de dag daarop een HSL naar Montpellier. Zijn reis kostte hem uiteindelijk meer dan 400 euro.

De chauffeur van het busje beweert te hebben gedacht dat Moustafa Loukili aan de achterkant van het busje was gaan slapen. Pas 200 km verder merkte hij de afwezigheid van zijn passagier op. De transporteur heeft voorgesteld de 130 euro terug te betalen aan Moustafa Loukili, maar deze laatste heeft besloten een ​​klacht in te dienen.

Bladna.nl