Zoeken

Marhaba 2013: uren aanschuiven in Sebta

2 september 2013 - 14:19 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse politie heeft op zondag, de overgang beperkt van Marokkanen in het buitenland aan de grens met Sebta. Volgens een politiebron wil Marokko de ongecontroleerde passage van Marokkaanse migranten naar Europa voorkomen.

Vrijdag al filtreerde de Guardia Civil de doorgang van Marokkanen die de boot in de Spaanse enclave naar Algeciras wilden nemen. Honderden auto’s werden tijdelijk in een parking net na de grens vastgehouden, wachtend op een toestemming van de politie om zich naar de haven te begeven

In de haven zelf moesten de passagiers soms tot 24 uur wachten op de boot. Onze leden meldden ons de verkoop door Balearia van open tickets aan goedkopere prijzen dan gewoonlijk - 135 euro voor 2 volwassenen, een kind en een auto - zonder vaste vertrekuren. Andere rederijen zoals Acciona en FRS hadden minder problemen, maar de tickets werden veel duurder verkocht.

De terugkeer van duizenden Marokkanen naar de Europese gastlanden, zorgt jaarlijks voor lange wachttijden in de havens van Tanger Med en Sebta.

Dit jaar mag wel worden vermeld dat Marokko veel inspanningen heeft geleverd om de grensdoorgang naar Sebta te verbeteren. De passage bij de politie werd vergemakkelijkt en het is niet langer noodzakelijk om uit de auto te stappen voor het papierwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team