Zoeken

Marhaba 2011: Marokkanen buitenland reizen liefst met vliegtuig

26 augustus 2011 - 15:07 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen in het buitenland oorspronkelijk van het noordoosten van Marokko of die de regio doorkruisen wanneer ze in Marokko op vakantie komen, geven er de voorkeur aan met het vliegtuig te reizen. Dat blijkt uit het meest recente rapport van het directoraat van de Douane.

Het aantal Marokkanen aangekomen via de luchthavens van Nador-Al Aroui, Charif Idrissi-Al Hoceima en Oujda-Angad, steeg respectievelijk van 20%, 18% en 7%, sinds de start van de operatie Marhaba 2011 op 5 juni, tot en met 10 augustus. De havens van Nador en Melilla kenden in tegendeel een daling van 20% en 12%.

Bijna 146.000 Marokkanen zijn teruggekeerd naar Marokko via de drie bovenvermelde luchthavens. In totaal zijn meer dan 411.000 Marokkanen uit het buitenland in het noordoosten van het koninkrijk aangekomen tot 10 augustus l.l. via de havens van Nador en Bab Melilla en de luchthavens van Nador, Al Hoceima en Oujda, wat gelijk is aan 25% van de Marokkanen in het buitenland op vakantie in Marokko tijdens deze periode (1.632.795 mensen).

Het overvloedige aanbod van luchtvaartmaatschappijen, waaronder veel low cost bedrijven, en het feit dat Ramadan samenvalt met de zomervakantie, zijn zoveel redenen die de Marokkanen in het buitenland doen kiezen voor het vliegtuig.

Bladna.nl