Zoeken

Marokkanen in het buitenland maken 45% van de bankdeposito’s in Marokko

2 augustus 2011 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Met 54 miljard dirham geldtransfers in 2010 monopoliseren de Marokkanen in het buitenland tot 45% van de bankdeposito’s gemaakt in Marokko, wat de belangrijke implementering van Marokkaanse banken in het buitenland uitlegt.

Deze markt, in het buitenland voornamelijk gehouden door Attijariwafa bank en Bank Chaabi, kende de afgelopen jaren veel verandering met de komst van instellingen gespecialiseerd in geldtransfers en is een echte financiële meevaller voor Marokko.

De nieuwe consumptiegewoonten van Marokkanen in het buitenland maakt van deze gemeenschap nu ook één van de belangrijkste doelstellingen van touroperators. Zij vertegenwoordig namelijk bijna de helft van de buitenlandse toeristen in Marokko.

Marokkanen in het buitenland, die in normale tijden ongeveer 21% van de bankdeposito’s van Marokko maken volgens statistieken van de Foreign Exchange Office, wegen met heel hun gewicht op de betalingsbalans. Deze fondsen, waarvan drie kwart naar de families gaat, vertegenwoordigden 9% van het BBP in 2010.

De nieuwe "wereld-Marokkanen", 4,2 miljoen volgens het ministerie van Marokkanen in het buitenland en 3,6 miljoen volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn veranderd en hun levensstijl ook. Zijn zijn op dag van vandaag de tweede grootste bron van valuta na het toerisme, voor Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team