Zoeken

Malinese journalist vertelt hoe vrijgevigheid Mohammed VI hem redde

7 februari 2020 - 11:20 - Marokko

©

De Malinese journalist Sékou Tamboura heeft aan de media over een moeilijke periode in zijn leven verteld en hoe hij dankzij de vrijgevigheid van Koning Mohammed VI werd gered.

Tamboura kreeg in augustus 2010 een ernstig ongeval toen hij zijn baas bezocht om hem werkmateriaal te overhandigen. De moeder van de journalist lag toen in coma, waardoor hij minder tijd had om te werken. De oude vrouw ontwaakte twee maanden later en doet het naar omstandigheden goed.

De journalist stond met zijn baas voor het huis te praten toen het mis ging. De twee mannen werden door de dochter van een minister aangereden. Toen ze terug bij bewustzijn kwamen lagen ze allebei in het ziekenhuis. Tamboura had een gebroken dijbeen en zijn baas een hoofdtrauma.

In het ziekenhuis was er geen materiaal beschikbaar om de journalist te verzorgen. Hij kreeg later twee opties voorgesteld, of hij liet zich amputeren of hij zorgde ervoor om ergens in het buitenland te worden verzorgd. Maar daar had de verslaggever geen geld voor. Tamboura belde toen de hoofdredacteur van het blad L’Aube. Die vroeg via de ambassade van Marokko in Mali hulp aan Koning Mohammed VI. Het verzoek van Tamboura werd geaccepteerd en het dossier aan het Marokkaans agentschap voor internationale samenwerking AMCI toevertrouwd.

Op 9 september, een kleine maand na het ongeval werd de journalist naar Marokko overgevlogen aan boord van toestel van Royal Air Maroc. Bij zijn aankomst in Casablanca werd hij naar het militair ziekenhuis van Rabat gebracht en met succes geopereerd. Hij heeft dankzij de hulp van Koning Mohammed VI zijn voet kunnen behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team