Zoeken

Journalist ontmoet Koning Mohammed VI in geheim

22 juni 2019 - 12:30 - Marokko

©

Een Marokkaanse journalist uit Sidi Slimane stelt Koning Mohammed VI in het geheim te hebben ontmoet. De monarch zou hem zelfs hebben gevraagd om de aandacht niet te trekken.

In een artikel voor een lokale medium schrijft de journalist: "Zijne Majesteit de Koning begroet de bewoners van Sidi Slimane en belooft hen een bezoek". De man schreef ook "God zij dank, het is een eer voor ons dat Zijne Majesteit de Koning onze elektronische medium, Ichraka News, leest."

De man, die over een persvergunning beschikt volgens Rue20, vertelt in het artikel over zijn ontmoeting met de Koning. "Ik ging naast hem zitten en sprak met hem, we babbelden ruim 25 minuten.".

"Ik wilde zijn hand kussen maar hij weigerde en gaf me het bevel om de aandacht niet te trekken. Daarna vroeg hij me mijn telefoonnummer en gaf ik hem mijn visitekaartje. Hij beloofde me Sidi Slimane binnenkort te bezoeken.", vervolgt de journalist.

De verslaggever die de initialen B.L. draagt, was vroeger imam in een moskee in Sidi Kacem. Hij werd door het ministerie van Islamitische zaken ontslagen en koos voor een nieuwe carrière als journalist. Hij zou de Koning in Rabat hebben ontmoet, waar hij een speciale treinkaart voor journalisten was gaan halen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team