Zoeken

Maguy Kakon, joodse kandidate parlementsverkiezingen

5 november 2011 - 09:00 - Marokko

©

Als enige Marokkaanse van joodse geloof stelt Maguy Kakon zich voor de tweede keer kandidaat voor de parlementsverkiezingen aan het hoofd van de lijst van de Partij van het Sociaal centrum (PCS), voor wiens rekening zij reeds 30.000 stemmen behaalde in 2007.

Maguy Kakon, 57, wonende te Casablanca, is de eerste Joodse vrouw die zich kandidaat gesteld heeft voor de parlementaire verkiezingen in 2007 in Marokko. Met het aantal stemmen dat ze had verzameld, kon ze toegang hebben tot het parlement, maar haar partij had de nationale minimum kiesdrempel, die is vastgesteld op 6%, niet bereikt.

Maguy Kakon, die verklaart aan het dagblad Akhbar Al Yaoum dat het haar "Marokkaan zijn" dat telt en niet haar religie, zegt dat haar geloof moet worden gezien als een sterkte, een symbool van de diversiteit in Marokko waar Arabieren, Berbersen en Joden samen door de eeuwen heen wandelen.

Na haar nederlaag in de parlementsverkiezingen van 2007, vertelde Maguy Kakon haar ervaringen in het boek "Mémoires d’une campagne électorale", waarin ze sprak over haar jonge politieke ervaring.

Makelaar van beroep, heeft Maguy Kakon een passie voor koken. Zij is auteur van het kookboek "De Joodse keuken in Marokko, van moeder op dochter" en een tweede boek gewijd aan de "Tradities en gewoonten van de Joden van Marokko".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team