Zoeken

Marokkaanse overheid: "Belgische Marokkanen, investeer in Marokko!"

25 juni 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaans onderminister van Buitenlandse Zaken kondigt aan dat Marokkaanse ondernemers in België steun kunnen verwachten van de Marokkaanse overheid door middel van het Maghrib Belgium Impulse (MBI) project.

De eerste lichting van dit project kan een beroep doen op doelgerichte trainings- en coachingsessies, meldt het ministerie in een persbericht. Ook zullen er netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd met experts die ervaring hebben opgedaan in Marokko, zodat wereld-Marokkanen veilig kunnen ondernemen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora belangrijk voor ontwikkeling van Marokko

Het project is vooral bedoeld om ondernemers in België te ondersteunen om in Marokko te investeren. Een ondernemer kan rekenen op een persoonlijk ondersteuningsplan. Ongeveer 40 ondernemers doen mee aan het project.

De deelnemers hebben tijdens een online event kennis kunnen maken met de diverse regio’s van Marokko. Ook werd de toezegging gedaan dat de aangemelde projecten kunnen rekenen op investeringen en subsidies. Tijdens deze sessie werd benadrukt dat de wereld-Marokkanen van belang zijn voor de nationale economie van het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team