Zoeken

Leden maffia veroordeeld voor kopen nier Marokkaan in Spanje

9 november 2017 - 14:51 - Wereld

©

Het Hooggerechtshof van Barcelona heeft de veroordeling in eerste aanleg van vier verdachten, waarvan drie leden van eenzelfde familie, bevestigd. De verdachten hadden 6000 euro aan een Marokkaan aangeboden om zijn nier te kopen. Ze werden daarvoor tot zes jaar gevangenis veroordeeld.

Het slachtoffer verbleef illegaal in de regio van Tarragona. Hij had geen inkomen en bedelde om te overleven toen hij door de verdachten ervan werd overtuigd zijn nier te verkopen voor 6000 euro. Om dat te doen werd hem gevraagd om naar het ziekenhuis te gaan en zijn "gratis, bewust en vrij" akkoord te geven en een notarisdocument te ondertekenen.

Op het laatste moment weigerde de Marokkaan het document te ondertekenen. De vier beklaagden reageerden woedend op zijn besluit. Hij werd volgens de politie beledigd en mishandeld.

De rechtbank oordeelde dat de beklaagden van de fragiele economische situatie van het slachtoffer wilden profiteren om hem ervan te overtuigen zijn nier te verkopen. De vader en één zoon werden tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De tweede zoon, voor wie de nier bestemd was, kreeg vier jaar celstraf. Een vriend van de familie kreeg eveneens zes jaar cel opgelegd voor orgaanhandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team