Zoeken

Madrid krijgt in 2050 zelfde temperaturen als Marrakech

12 augustus 2021 - 17:00 - Wereld

©

In 2050 zullen de temperaturen in Madrid vergelijkbaar zijn met de temperaturen die nu in Marrakech worden gemeten. Dit is de uitkomst van een onderzoek uit 2019 dat overgenomen is in een rapport gepubliceerd door de Verenigd Naties op dinsdag.

Het VN-rapport waarschuwt voor de moeilijk omkeerbare gevolgen van de klimaatverandering en bevestigt een studie die in 2019 werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS One, waarin de temperaturen van 530 steden in 2050 werden voorspeld. Volgens de studie zouden de temperaturen in Madrid in 2050 vergelijkbaar zijn met die welke momenteel in Marrakech worden geregistreerd. De stad Cordoba, daarentegen, zou een temperatuur hebben die vergelijkbaar is met die van Bagdad.

Lees ook: Wereldbank leent 100 miljoen dollar aan Marokko tegen natuurrampen

In 2050 zal Londen tijdens de zomer de huidige gemiddelde temperatuur van Barcelona gewaarworden, aldus dezelfde bron, die stelt dat de Britse hoofdstad, van zijn huidige gemiddelde van 23 graden naar de 29 graden zou gaan, die gewoonlijk in de Catalaanse hoofdstad wordt genoteerd.

Lees ook: Hitte-koepel zorgt voor extreme temperaturen in Spanje en Marokko

Naast een stijging van de temperatuur, waarschuwt het VN-rapport ook voor de klimaatverandering die kuststeden zoals Barcelona zal treffen. Volgens gegevens van de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties en het wetenschappelijke tijdschrift Climate Atmospheric Science, zal de zeespiegel zover stijgen dat Barcelona onder water komt te staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team