Zoeken

Dit zijn de machtigste vrouwen van Marokko

8 januari 2017 - 14:40 - Marokko

Het tijdschrift Forbes heeft een nieuwe ranglijst van honderd machtigste vrouwen in de Arabische wereld gepubliceerd. Zes Marokkaanse vrouwen staan in de lijst.

Nezha Hayat is 9e in de ranglijst. De voorzitster van de Marokkaanse kapitaalmarktenunie stond in de jaren 90 aan het hoofd van de effectenbeurs van Casablanca. Ze werd door Koning Mohammed VI onderscheiden voor haar inspanningen voor de bevordering van de vrouwenrechten in de zakenwereld.

De tweede Marokkaanse in de ranking is Rita Maria Zniber, CEO van Diana Holding. Zij staat op de 35e plaats in de ranglijst van Forbes. Saida El Amrani, dochter van de voormalige Marokkaanse Premier Karim El Amrani en vice presidente van de groep Safari, is 36e.

Meryem Bensaleh Chekroun, hoofd van het Verbond van Marokkaanse Ondernemingen CGEM volgt op de 52e plaats. Leila Mamou, hoofd van Wafa Salaf is 59e en Salwa Akhannouch, vrouw van de miljardair en landbouwminister Aziz Akhannouch én CEO van het bedrijf Aksal, volgt op de 62e plek.

De machtigste vrouw in de Arabische wereld is de Saoedische Loubna Al Alyane (61). Zij is de voorzitsters van het investeringsbedrijf Al Alyane en staat aan het hoofd van ruim 40 dochterondernemingen in de wereld.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Archief - Archief tags - Over - Privacybeleid - Ons team