Zoeken

Dit zijn de rijkste mannen van Marokko

21 maart 2017 - 13:52 - Economie

©

Zoals elk jaar heeft het Amerikaans blad Forbes een ranglijst van rijkste mannen ter wereld gepubliceerd. In de nieuwe lijst staan drie Marokkaanse miljardairs.

Met een fortuin van 1,9 miljard dollar is Ohtman Benjelloun de rijkste man van Marokko en de 1098e rijkste man ter wereld. Zijn fortuin blijft onveranderd in de nieuwe ranking na een daling van 400 miljoen dollar in 2015.

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw volgt op de 1376e plaats wereldwijd. De bewindsman is dit jaar nog iets rijker geworden met een fortuin van 1,5 miljard dollar tegen 1,3 miljard vorig jaar. Akhannouch, succesvolle zakenman, is in diverse sectoren aanwezig waaronder olie, gas en chemicaliën. Zijn vrouw, Salwa Idrissi Akhannouch staat aan het hoofd van de Morocco Mall, grootse winkelcentrum van Afrika. Ze heeft enkele dagen geleden haar eigen cosmeticamerk gelanceerd.

Anas Sefrioui is de derde Marokkaanse miljardair in de ranglijst van Forbes. Zijn fortuin wordt op 1,1 miljard dollar geschat, iets meer dan in 2016 na een daling van 500 miljoen dollar in 2015.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team