Zoeken

Maandsalaris bondscoach Badou Zaki is 500.000 dirham

8 mei 2014 - 17:05 - Sport

©

De nieuwe bondscoach van Marokko, Badou Zaki, vertelde aan Akhbar Al Youm dat hij met de voetbalbond een akkoord had gevonden voor een maandsalaris van 500.000 dirham.

Hij verklaarde in een interview met de krant dat hij een "schuld heeft tegenover Marokko". Ook vertelde hij dat hij zijn staf zelf had gekozen en die ten volste vertrouwt.

Zaki vindt het een schande dat er wordt getwijfeld aan de bekwaamheid van het Marokkaans elftal om de Afrika Cup 2015 te winnen. Hij wil samen met de Atlas Leeuwen bewijzen dat het elftal sterk genoeg is om de beker te winnen, maar ook om zich te plaatsen voor de Afrika Cup 2017 en het WK-2018.

Bronnen van Anass vertellen dat Badou Zaki financieel in de problemen zit en dat zijn benoeming tot bondscoach van Marokko een zege voor hem is.

De coach zou grote verliezen hebben geleden in een vastgoedproject in de regio van Settat. Om zijn schulden af te lossen zou hij in Casablanca zijn café aan 11 miljoen dirham en zijn villa aan 15 miljoen dirham hebben verkocht.

Zijn benoeming zou hij te danken hebben aan voormalige international Aziz Bouderbala. Deze zou tussen de bond en Zaki hebben bemiddeld. Zaki was sinds zijn kritieke uitspraken over de benoeming van Rachid Taoussi namelijk niet meer welkom bij de bond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team