Zoeken

Badou Zaki nieuwe bondscoach van Marokko

2 mei 2014 - 22:09 - Sport

©

Voormalige Marokkaanse international Badou Zaki werd vrijdag tot bondscoach van Marokko benoemd. Zaki coachte eerder al het Marokkaans elftal. Hij had met de Atlas Leeuwen de finale van de Afrika Cup 2004 tegen Tunesië gehaald en verloren.

De legendarische doelman van het Marokkaans elftal op het WK-1986, volgt dus Rachid Taoussi op, wiens contract met de Marokkaanse voetbalbond sinds september 2013 is afgelopen.

Badou Zaki, 55, zou hebben geweigerd om over geld te praten tijdens zijn meeting met voetbalbond-baas Faouzi Lakjâa. De Italiaanse Giovanni Trapattoni en de Nederlandse Dick Advocaat vroegen daarentegen een minimumsalaris van 150.000 dollar en een aantal financiële voordelen.

De nieuwe technische staf werd dezelfde dag bekendgemaakt op een persconferentie. Mustapha Hadji en Said Chiba zijn de directe assistenten van Zaki. Aziz Bouderbala is de nieuwe algemene coördinator van de nationale teams en Mhamed Fakhir kreeg de zorg over het lokaal elftal. Tot slot zal Khalid Fouhami voor de keepers zorgen en Mustapha Madih voor het Olympisch team.

Bladna.nl