Zoeken

Leerling zwaar mishandeld door leraar in Marokko

13 april 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een leraar islamitische opvoeding in Marokko heeft zijn excuses aangeboden nadat hij een van zijn leerlingen mishandeld had. De leraar van de middelbare school in Amsra, in de provincie Guelmim, werd woedend toen de leerling een vraag over bijen en bloemen beantwoordde.

Volgens de familie van de leerling isoleerde de leraar hem vervolgens en sloeg hem met een stok, waardoor hij verwondingen aan zijn rug opliep die later geïnfecteerd raakten. Geschokt door de toestand van hun zoon, dreigde de familie met een klacht tegen de leraar.

Lees ook: Leerling vernederd en mishandeld in klas omdat hij moslim is (video)

Gezien de omvang van het schandaal en de mobilisatie van de onderwijsgemeenschap bood de leraar zijn officiële excuses aan de leerling en zijn familie aan. In een brief drukte hij zijn spijt uit over zijn "ongebruikelijk" en "onaanvaardbaar" gedrag en benadrukte hij dat hij "nooit had gedacht dat de zaken zo ver zouden komen". "Nog steeds geschokt door wat er is gebeurd", benadrukte hij zijn toewijding aan de waarden van dialoog, vergeving en tolerantie, en voegde hij eraan toe dat hij "nooit een voorstander van geweld was geweest".

Lees ook: Gevangenis voor imam die leerlingen mishandelde in Marokko

Na bemiddeling met de familie van het slachtoffer, erkende de leraar ook de terechte woede van de moeder van de jongen en haar naasten. Uiteindelijk besloot de familie af te zien van een klacht en koos voor een minnelijke schikking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team