Zoeken

Abdelhakim Essalhi: culinaire ster voor Marokkaanse kookkunst

7 november 2023 - 09:00 - Wereld

©

Abdelhakim Essalhi Jilai, een Marokkaanse restauranteigenaar, heeft met zijn bar-restaurant in het centrum van het Spaanse Valladolid een prestigieuze erkenning gekregen: een ster in de Repsol-gids. Essalhi’s bar-restaurant La Alhambra is één van de vijf restaurants in Valladolid die een ster kregen in de toeristische gids.

De Repsol-gids prijst de "exotische keuken en Arabische stijl in het centrum van Valladolid", waarbij speciale aandacht gaat naar de "heerlijke brochettes" en de "zeer persoonlijke tomatenvinaigrette die optimaal de vleesgerechten begeleidt". La Alhambra opende dertien jaar geleden zijn deuren en wordt geprezen voor zijn gastvrijheid en unieke culinaire ervaring.

Lees ook: Marokkaanse smaken in hartje Singapore met Hassan (foto’s)

De 50-jarige Essalhi, van Marokkaanse afkomst en al 33 jaar in Valladolid gevestigd, deelt met El Español zijn enthousiasme over de ontvangen onderscheiding: "Ik hoorde het vorige week van mijn zoon en was zeer verheugd. Het is een droom. Iedereen wordt graag beloond voor goed werk, en wij streven ernaar de best mogelijke service te bieden. We willen dat klanten tevreden vertrekken, dat is ons doel."

Essalhi is ervan overtuigd dat de ster een impuls zal geven aan zijn zaak. "Klanten weten dat ze tevreden zullen zijn bij ons en nu zullen ook nieuwsgierigen ons komen ontdekken en onze heerlijke gerechten proeven." Zijn restaurant staat bekend om specialiteiten zoals brochettes, Jarra marra (een Marokkaanse tomatensalade), en geroosterde en gegrilde aardappelen, allemaal vergezeld door een goed glas bier of wijn.

Lees ook: Een van de beste restaurants in San Francisco is Marokkaans

Ondanks de stijging van de kosten voor grondstoffen en energie, blijft Essalhi, die zichzelf als een hardwerkend persoon beschrijft, betaalbare prijzen hanteren. "We vragen 3,40 euro voor een brochette en dat vinden we niet te veel. We hebben geen menu’s van 70 of 80 euro. We zijn een bar om iets te eten, een biertje te drinken, en dat is het", legt de Marokkaanse ondernemer uit. Hij heeft vier medewerkers doordeweeks en extra hulp in het weekend en op feestdagen.

Bladna.nl