Zoeken

Koutoubia binnenkort in Frankrijk

2 november 2011 - 12:00 - Economie

©

De leider van de Marokkaanse charcuterie Koutoubia, heeft besloten om de markt van halal vlees in Frankrijk te investeren, door het implementeren van een industriële eenheid in Le Mans.

De fabriek zal gevestigd worden in de industriële agro-food zone van Vitaxis in 2013, een investering vergen van 20 miljoen euro en 250 jobs creëren.

Besprekingen zijn aan de gang tussen de stedelijke gemeenschap van Le Mans en Koutoubia, die eerder al had aangegeven halal-vlees in Frankrijk te willen commercialiseren.

De halal sector bracht in 2010 5,5 miljard euro op in Frankrijk. Tijdens de maand Ramadan dit jaar haalde de sector nog eens een omzet van 400 miljoen euro.

Koutoubia werd gecreëerd door Taher Bimezzagh, een self-made man die op zijn 12 jaar reeds twee slagerijen van zijn familie beheerde te Casablanca. Op zijn twintigste had de man de traditionele werkwijze omgeruild voor een industriële methode door te beleggen in een fabriek in Mohammedia.

Vandaag de dag is zijn bedrijf zowel aanwezig in Afrika en het Midden-Oosten als in Europa, gebruikt meer dan 2300 mensen, en biedt meer dan 500 producten aan voor een jaarlijkse omzet van 1,7 miljard dirham.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team