Zoeken

Bombardier bouwt fabriek in Marokko

18 november 2011 - 13:00 - Economie

©

De Canadese groep Bombardier gaat tegen 2013 een low-cost productiefabriek bouwen in Marokko. Bombardier plant op een investering van 200 miljoen dollar in Marokko tegen 2020 en de creatie van 850 banen.

Een overeenkomst is reeds ondertekend met Marokko zegt de Canadese reus, gespecialiseerd in de bouw van passagierstreinen, die een "een wereld-klasse luchtvaartindustrie" aan Marokko belooft. De locatie van de fabriek, waarvan de bouw in 2012 moet starten, is nog niet gekozen.

De keuze van Marokko is volgens Guy C. Hachey, president van Bombardier, niet toevallig. De Canadese fabrikant heeft voor Marokko gekozen vanwege competitieve productiekosten, lage transportkosten, de nabijheid met Europa en de inzet van het land om een concurrerende luchtvaartsector te creëren.

De komst van Bombardier in Marokko werd aangekondigd tijdens de Dubai Air Show 2011 waar Bombardier deze week zijn nieuwste producten heeft gepresenteerd.

De Canadese gigant, die een omzet van 17,7 miljard euro haalde in 2010, had al belangstelling getoond voor Marokko in mei, een land waar de groep reeds werkt met onderaannemers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team