Zoeken

Thales vestigt zich in Rabat

4 november 2011 - 10:30 - Economie

©

Thales, Franse gigant gespecialiseerd in elektronica, luchtvaart, defensie en informatietechnologie, heeft woensdag zijn regionale hoofdkantoor voor Afrika in Rabat ingehuldigd.

De wereldleider in high-tech security gaat zijn aankopen bij Marokkaanse bedrijven verhogen tot 990 miljoen dirham in de periode 2012-2016, alsook de plaats van Thales Marokko versterken in de sectoren van signalering en spoorwegentelecommunicatie.

Een samenwerkingsovereenkomst werd hiervoor ondertekend door de Franse groep en de Marokkaanse regering, dat Thales de binnenlandse markten van defensie, veiligheid, luchtvaart en transport toekent, aldus de CEO van de Franse groep, Etienne Pahin.

Tijdens de inauguratie verklaarde Ahmed Reda Chami, minister van Industrie en Handel, dat de komst van Thales mogelijk "internationale leiders in de informatiesector zoals IBM, naar Marokko zal aantrekken".

Thales, genoteerd op de beurs van Parijs, telt 68.000 medewerkers in vijftig landen en haalde een omzet van 13,1 miljard euro in 2010.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team