Zoeken

Koninklijke toespraak van 9 maart uitgelegd in Darija

16 maart 2011 - 00:10 - Gemeenschap

©

Verschillende activisten van de stad Casablanca hebben zich voorgesteld om de Koninklijke toespraak van 9 maart uit te leggen in het dialectisch Arabisch, zodat elke burger de omvang van het project voor de grondwettelijke hervorming, hetwelk aangekondigd werd door koning Mohammed VI, zou kunnen begrijpen.

Hoogleraren in grondwettelijk recht en deskundigen van massacommunicatie hebben zich vrijwillig aangeboden om de boodschap van de toespraak van koning Mohammed VI uit te leggen aan de bevolking van de stad.

Het initiatief, onder leiding van de "Beweging 9 maart" en verenigingen "Carrières Centrales" en "Anouar" voor menselijke ontwikkeling, zal worden voorafgegaan door een advertentiecampagne om mensen die de koninklijke toespraak niet helemaal begrepen hebben, uit te nodigen om eind van de week in een hotel in de stad samen te komen teneinde daar de uitleg over het project te volgen.

Prijzenswaardig initiatief, want zelfs als de toespraak werd gevolgd door 5 miljoen Marokkanen, moeten we niet vergeten dat het analfabetisme in Marokko nog 8 miljoen mensen treft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team