Zoeken

Koning Mohammed VI feliciteert Marokkaanse inlichtingendienst

24 november 2015 - 21:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft de Marokkaanse inlichtingendienst persoonlijk gefeliciteerd en bedankt voor de snelle lokalisatie van Abdelhamid Abaaoud. De Marokkaan wordt ervan verdacht het brein achter de aanslagen van Parijs te zijn waarbij 130 doden en ruim 350 gewonden vielen.

Volgens bronnen van Akhbar Al Yaoum heeft de Koning telefonisch contact gehad met leden van de inlichtingendienst om hen te bedanken voor hun "inspanningen die Marokko eren" en hen te vragen "het terrorisme in Marokko en in het buitenland te blijven bestrijden".

Koning Mohammed VI ontmoette vrijdag de Franse President François Hollande in Parijs om over de samenwerking tussen de twee landen te spreken. Hollande bedankte Mohammed VI toen voor de snelle en effectieve hulp van Marokko.

Maandag liet het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken weten dat ook Koning Filip van België hulp aan Marokko heeft gevraagd in de strijd tegen het terrorisme en de zoektocht naar Salah Abdeslam, één van de verdachten van de aanslagen van Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team